CLEMENT!

89.1

Geboren 13 april 2000, opgenomen in het weeshuis 16 februari 2009

De ouders van Clement zijn Peter Brakatu en Sandra Adwoa.

Zijn ouders kwamen uit Nsoatre maar woonden in Kumasi. Clement’s vader werkte daar als betonvlechter.

In 2006 begon de moeder van Clement zich raar te gedragen. Haar echtgenoot zond haar naar het ziekenhuis en stelde van alles in het werk om haar weer tot de situatie van voor haar ziekte te krijgen. Alle inspanningen mochten niet baten en de zaken liepen uit de hand.

In 2006, toen het probleem van krankzinnigheid was onderkend, had ze naast Clement ook een baby van een jaar, een meisje. De vader zond de beide kinderen, Clement en zijn zusje Joyce, naar een vriendin van de moeder die ook in Kumasi woonde, omdat de moeder de kinderen uit vuilnisbakken te eten gaf.

Clement’s vader betaalde de vrouw voor het eten en andere onkosten van de kinderen. Totdat hij in oktober 2007 van de top van een drie verdiepingen-hoog gebouw waar hij aan het werkte, viel en stierf.

In december 2007 zag de moeder de kinderen. Ze pikte haar dochtertje op, maar Clement vluchtte. Opnieuw voedde ze Joyce uit vuilnisbakken en in april 2008 stierf de kleine Joyce.

Clement zwierf een week lang rond in Kumasi. Een vrouw, Agnes Nti, zag hem daar en ontfermde zich over hem. In het begin zorgde ze goed voor hem, maar al spoedig moest hij ijswater voor haar gaan verkopen langs de wegen. Drie dagen per week mocht hij naar school en elke dag kreeg hij 20 pesewas, toen ongeveer 8 cent, om eten te kopen.

Clement kon dat harde leven niet volhouden in Kumasi en werd naar zijn grootmoeder gezonden. De grootmoeder was te oud om voor Clement te zorgen en benaderde Kinderhulp en zo is Clement opgenomen in het weeshuis.

2015, leeftijd 15 jaar, Senior High School klas 1.

Clement is een heel vrolijke en gezellige jongen. Zijn talenten liggen bij het muziek maken op de djembé en zingen. In de kerk doet hij dit ook regelmatig en ook bij de dagsluiting is het Clement die op de djembé de kinderen begeleid. Hierin neemt hij de leiding in andere dingen is hij wat teruggetrokken.

Clement is een sociale jongen die oprecht geïnteresseerd is in andere mensen en hun mening. Het is een serieuze jongen die serieus omgaat met het geloof en de Bijbel. Clement houdt van serieuze gesprekken maar ook van humor. Hij lacht veel en heeft zelf ook veel humor. Clement kan zichtbaar genieten van kleine dingen en is voor zijn leeftijd al heel volwassen.

Clement kan echt ergens mee zitten, hij laat dit zichtbaar merken maar lost dit op zijn eigen manier op. Clement zit sinds november 2015 op de Senior High School, het is een leergierige jongen en hij is zeer gemotiveerd voor school!

Clement, een mooie jongen met veel humor maar ook serieus!