Woensdag 5 augustus:

Na een goede nachtrust stonden we om half acht op. Na het douchen enz. een goed ontbijt; want voor een lunch was er deze dag geen tijd. Gideon was geld aan het wisselen voor ons. Om kwart over negen ging de telefoon Samuel Hayford was in de hal, ik liet hem naar boven komen. Samuel is de manager van de DRTS bookshop. Mede namens zijn vrouw, Ivy, kwam hij de boss en zijn vrouw groeten. Ik zei: ik ben je boss niet meer Samuel, maar hij antwoordde: for me you are my boss. We hebben een poosje gepraat en toen kwam om tien voor tien Gideon.

De bagage werd ingeladen en de lange reis begon. Het ging heel voorspoedig en om één uur reden we al over het terrein van de technische universiteit aan de Accra kant van Kumasi. We rijden altijd over het grote terrein om een stuk door de drukke stad af te snijden.

We belde Solo in Nsoatre dat we verwachten om drie uur/ half vier er te zijn. Naar Kumasi duurde meestal 4-5 uur, maar nu de weg nagenoeg klaar is en het rustig was met het verkeer hadden we het in 3 uur gereden. Van Kumasi naar Nsoatre reden we altijd 2,5 uur.

Maar toen ging het mis met het verkeer, Kumasi zat verstopt en we hadden bijna 2 uur nodig om Kumasi aan de Sunyani kant uit te rijden. Dus was het bijna 5 uur toen we aankwamen. We hadden dus 7 uur achterelkaar in de auto gezeten en waren behoorlijk stijf geworden. Maar het is totaal toch een uur korter dan voorheen.

4 augustus

In Nsoatre wachtte ons een warm welkom door de weeskinderen en de staf van het weeshuis. Voor allemaal een knuffel. Ze laadden de auto uit en gingen toen tegenover ons huis staan om toe te kijken, oma ging er maar naast staan en we maakten een foto.

IMG_4834

 

 

Na een heerlijke maaltijd met nasi, heerlijk gebraden kip en een grote bak met frisse sla enz. moest er heel wat uitgepakt worden. En daar was Tiny heel druk mee, zeker toen bleek dat we van de sloten op de twee weekendtassen geen sleutels hadden. We hadden bossen met sleutels maar we kregen er maar één open de ander moet wachten tot morgen het slot is doorgezaagd.

Intussen was Gideon druk bezig met de installatie van onze Ghanese telefoon, we zijn nu bereikbaar op +233 500516783. Ook de nieuw aangekochte mobiele wireless router werd geïnstalleerd. Het werkt voortreffelijk zodat we nu allemaal gebruik kunnen maken van het internet. De router werkt t/m de veranda van het weeshuis. Dus de laptops, mobiele telefoons enz. werken nu via mijn mobiele router en we hebben een zeer goede en snelle verbindingen. Dus via onze Nederlandse telefoons kunnen we nu ook WhatsApp gebruiken.

Inmiddels hadden Sara en Martha de logeerkamer in orde gemaakt en hadden zich geïnstalleerd. Na het douchen waren ze meteen maar naar bed gegaan, maar toen Solo en Gideon weg waren hebben we ze geroepen en hebben we samen nog limonade gedronken. Wij waren ook moe en om 9 uur (11 uur in Nederland) zijn we gaan slapen.