Woensdag 19 augustus:

19 augustus 1Vandaag is het de verjaardag van George, Hij wordt 13 jaar, zelf denken de jongens dat ze ouder zijn, maar dat is niet zo. George zit nu al weer in de 3e klas van de Junior High, vorig jaar hebben we hem het 2e jaar over laten doen. Eigenlijk is George een te jonge leerling want hij is al direct na zijn 10e verjaardag naar het vervolgonderwijs gegaan.

Vandaag houden we een rustige en ontspannen dag en morgen is dan het vakantie uitstapje met de kinderen. Alles is geregeld: er is een schriftelijke bevestiging van het Sunyani water bedrijf, de bus is besproken die komt morgenochtend om 9 uur voor de poort en het hotel is besproken waar we de lunch gaan gebruiken en de kinderen kunnen zwemmen.

19 augustus 2Tiny had gisteren een grote plaat met cake gemaakt en hierop kwamen de 13 kaarsjes voor George. Ballonnen waren opgeblazen en George zat er midden in.

De kaarsjes werden aangestoken en toen George ze had uitgeblazen werd hij toegezongen.

Tiny sneed de taart aan en Mercy en Rachael schonken limonade in. Men genoot van de cake en de limonade en George kreeg een stuk extra. Daarna was er even grote pret bij het laten knallen van de ballonnen.

19 augustus 3

Dit was natuurlijk een leuk extraatje voor George omdat wij er waren. Vanavond na de avondsluiting is de gebruikelijke verjaardag. Dan krijgen ze allemaal een flesje of pakje drinken met elk er een pakje biscuitjes erbij.

 

 

 

19 augustus 4

Zo’n dagje nietsdoen is wel goed want tot op heden is er heel wat op ons af gekomen en zijn er toch wel een aantal problemen die besproken moeten worden en waarop we moeten bijsturen. Het is en blijft een heel andere wereld, cultuur en denkwereld. Tiny gebruikt deze dag om de was te doen, daarbij geholpen door Mercy en Rachael.