TOCH GEBOREN!

Woensdag 12 november 2014

38 1 IMG_3557

Toch geboren is Tina Hammink Boatemaa, gisterenavond om ca. 21.00uur. Het was spannend gisteren, 17.00uur zouden de artsen beslissen wanneer de operatie zou plaatsvinden. In elk geval voor zaterdag hadden ze al aangegeven. Maar om halfzes kwam Solo netjes geschoren en aangekleed bij ons langs. Ik zei meteen, je ziet er heel netjes uit dus je moet naar Sunyani. Inderdaad Solo op naar het ziekenhuis en om 20.00uur belde hij dat ze naar de operatiekamer werd gebracht. Nog voor negenuur belde hij, Tina is geboren. Ik wist dat wanneer het een meisje zou zijn, het Tina Hammink zou gaan heten, maar Tiny wist van niets. Dus vanmorgen eerst op naar het ziekenhuis om de baby te bewonderen.

38 2 IMG_3556Boatemaa is de vrouwelijke vorm van de familienaam Boateng. In Ghana is het de gewoonte wanneer je iemand speciaal wil eren ook de familienaam als voornaam toevoegt. Gideon zei vanmiddag Solo heeft gedaan wat ik wilde met Willem en Tina, twee van zijn kinderen, maar u zei dat wil ik niet, u wilde niet overal Hamminkjes hebben rondlopen. En dat is zo, want in India lopen er ook al een paar, ik zie dat niet zo zitten, want de achterliggende bedoeling is meestal een financiële.

We zouden om 9.00uur vertrekken, maar we vertrokken een half uur eerder. Het zijn heel andere ziekenhuizen als bij ons. De kraamafdeling is een lange gang met allemaal open zijvleugels, in iedere vleugel 8 bedden. Dus je ligt te kijk voor iedereen die door de gang loopt. En tussen iedere vleugel staat het dan tjokvol bezoekers of mensen die je komen verzorgen, want je moet door je familie verzorgd worden. Er was net een arts bezig in de vleugel waar Regina lag en die wilde geen bezoek in die ruimte, terecht naar mijn mening want gordijnen rond de bedden zijn er niet. Dus alles gebeurt open en bloot zal ik maar zeggen.

38 3 IMG_3559

Wij zijn toch snel naar Regina toegelopen, ik feliciteerde haar en maakte snel een foto van Tina. Tiny trok zich nergens iets van aan, omhelsde uitvoerig Regina en sprak met haar, intussen de baby bewonderend. Solo had gisterenavond met mijn toestel al enkele foto’s gemaakt.

 

Om 09.20uur reden we weer weg om te beginnen aan een lange vermoeiende reis. Maar het ging voorspoedig om 15.30uur waren we al in het hotel. Waar we vriendelijk werden ontvangen en welkom werden geheten als executive gasten, dus kwamen ze zoeven fruit en pinda’s brengen. Maar dat mag ook wel voor die prijs.

Straks lekker douchen enz. en daarna uitgebreid genieten van het buffet, want dat is hier prima. Morgenavond om 21.45uur vertrekt ons vliegtuig naar Nederland en daar hopen we DV vrijdagmorgen om 05.45uur aan te komen. Om 12.00uur komt Gideon ons halen en dan gaan op ons gemak eten ergens met hem eten. Daarna nog even naar de boekwinkel, tenminste wanneer er elektriciteit is en we onze boardingpass kunnen uitprinten. We kregen zoeven al van de KLM bericht dat we kunnen inchecken maar het internet in het hotel werkt te traag en het lukte niet. Erg is het allemaal niet we hebben toch al gereserveerde plaatsen in de comfort klas.

Eén gedachte over “TOCH GEBOREN!

 • 12.11.2014 om 22:17
  Permalink

  Van harte gefeliciteerd, heel, heel leuk dat de baby naar Tina is vernoemd.
  We hebben jullie blog met plezier gelezen, maar we krijgen vast meer foto’s te zien.
  Een goede terug reis en behouden aankomst.
  Groetjes van ons.
  PS. Ons hokje is verkocht, maar we kunnen het waarschijnlijk wel uitzitten

Reacties zijn gesloten.