KWASI BADU KROM

Op deze zaterdagmorgen 2 maart gaan we het dorpje bezoeken waar Hannah (Afia) vandaan komt en waar Solo zo ziek is geworden. Voor Solo was het ook de eerste maal nadat hij Hannah had opgehaald. Midden in het Nsoatre is een kruispunt, op het kruispunt gaan we gewoonlijk rechtsaf naar het gebied Aduonya. Maar vandaag slaan we voor de eerste maal linksaf om naar het gebied Asikasu op 11 km zuidelijk van Nsoatre te rijden.  De weg gaat door een mooie omgeving maar is op enkele punten heel slecht.

IMG_0698

Het gebied bevat verschillende dorpjes en een ervan is Kwasi Badu Krom. In dit dorpje is Kwasu (voornaam) Badu (familienaam) begonnen een stukje land te bewerken. Vervolgens heeft hij er een huisje gebouwd en nog later komen er andere mensen en die vragen aan Kwasu Badu of ze daar ook mogen wonen en een huisje bouwen en dan heb je een Krom. Dus een nederzetting met de naam Kwasu Badu Krom. Misschien wordt het nog later Kwasubadukrom.

We werden heel vriendelijk ontvangen door de bevolking, handen schudden een bank neerzetten en een gesprek. De oude man blijkt een hele sympathieke zachtaardige man te zijn die behoorlijk Engels spreekt. We laten hem even voor zijn huisje poseren, het huisje dus waar ook Hannah enkele jaren heeft doorgebracht. Kwasu Badu was duidelijk blij dat het zo goed ging met Hannah.

IMG_0684

De bevolking kon natuurlijk niet nalaten om te vragen naar een waterpomp voor het dorp. Uitgelegd dat onze prioriteit op het moment op onderwijs is gericht. De bevolking wilde zijn dankbaarheid tonen  voor de opvang van Hannah en liet mooie trossen palmnoten halen.

IMG_0693

De weeskinderen zullen wel blij zijn want nu kan er weer palmnutsoup gemaakt worden en dat vinden ze heel lekker.