KINDEREN

Maandag 11 februari 2013

Vandaag was het de eerste dag dat we de kinderen van de dagopvang weer zagen. Eerst maar eens kijken in de gerenoveerde eetzaal. Op de foto is de helft van de kinderen te zien. Het was wel nodig dat we kwamen kijken, want het was nogal chaotisch. Wel werd er door de kinderen gewacht totdat alle kinderen zaten, waarna er kon worden gebeden. We zien er naar uit dat er voor lange tijd toezicht kan zijn vanuit Nederland. Er waren kinderen die geen bord pap hadden en anderen liepen met een halfvol bord alweer de deur uit om het bij de vaat te doen. Nu daar hebben we eerst op ingegrepen, alle kinderen die hun bord niet leeg hadden stuurden we terug de eetzaal in.

IMG_0122

In de klassen was het ordelijker, we constateerden dat er met gebed werd geopend, voordat met de les of het spelen werd begonnen.

De kleintjes, groep 1, waren nu bij elkaar in de nieuwe grote ruimte. Lucy, onze hulp, had me al voor het ontbijt verteld dat de hele bevolking was komen kijken naar de, in hun ogen, prachtige ruimte met een tegelvloer, verlichting en plafondventilatoren. Men kon niet begrijpen dat die blanken dat allemaal voor hun kinderen deden. Deze morgen waren er 75 kinderen in deze zaal, twee kinderen kunnen nog niet lopen. We zijn maar even geweest om de dagopening bij te wonen en daarna te tellen. Toen we weg gingen begonnen de 3 leidsters met het uitdelen van speelgoed.

IMG_0126

De andere klassen waren al volop bezig met de lessen toen we binnenliepen, maar daar was Tiny weer bij een enkele opening geweest. Klas 2b plus 2a hebben samen 74 kinderen deze morgen en in klas 3b plus 3a waren er samen 79 kinderen. Totaal zijn er dus vandaag 228 kinderen aanwezig. De klas volgorde voor de kinderen is: klas 1, klas 2b, klas 2a, klas 3b, klas 3a. Klas 3a kan daarna naar groep 3 (klas 1) van de basisschool.