FELIX!

Peprah Felix is geboren op 3 april 2014 en is de zoon van Peprah Felix en Yaa Ameyaa. Hij heeft dus dezelfde voornaam als zijn vader. Felix leek bij de geboorte een gezonde jongen. Maar na drie maanden realiseerden de vader en de moeder dat hij niet op een wijze uit zijn ogen keek zoals het zou moeten.

Ze gingen met hem naar het ziekenhuis, daar constateerden ze dat hij kon zien en dat na verloop van tijd het goed zou komen. Na ongeveer 18 maanden verwachtten ze dat hij wel eens zou gaan praten, maar ze moesten constateren dat dat hij niet in staat was om te praten en dat hij zich ook niet gewoon gedroeg. Dus gingen ze opnieuw met hem naar het ziekenhuis. Na een serie testen werden ze geïnformeerd dat Felix problemen had met zijn gehoor en spraakmechanismen. Men adviseerde om het in de gaten te houden en dat het zich op een natuurlijke wijze zou corrigeren.

Op het ogenblik kan hij alleen een paar geluiden voortbrengen, zijn gedrag is niet gewoon en hij heeft een verstandelijke handicap.

De ouders hebben geen andere optie dan hem bij zich te houden maar voelen zich niet gelukkig met de wetenschap dat ze een zoon hebben met een handicap. Er moet altijd één van de ouders bij hem blijven. Ze vinden het lastig en zijn gefrustreerd dat ze zo’n zoon hebben. Maar nadat ze zich zijn gaan realiseren dat er de mogelijkheid is dat hun zoon wordt opgevangen door ‘Heart for Children Foundation’ voelen ze zich relaxter. De ouders kunnen nu weer samen dingen gaan doen of kunnen samen gaan farmen en kunnen dan hun zoontje laat in de middag ophalen. De ouders zijn tot op heden bij elkaar gebleven.