EEN VROLIJK GEZICHT!

Vrijdag 17 oktober 2014

Terwijl we deze morgen druk bezig waren een aantal zaken uit te werken en gesprekken te voeren kwam er een meisje met haar moeder langs.

Het was Mercy. Mirjam Tanis en Petra van der Aart uit Woerden, hadden haar begin dit jaar ontmoet tijdens hun verblijf en werkzaamheden op de kliniek hier in Nsoatre.

Mercy kon niet lopen, haar benen waren helemaal vergroeid haar knieën naar elkaar toe en haar voeten ver uit elkaar naar buiten zo sleepte ze zich voort met twee korte stokken, zo vertelde Solo ons.

Door middel van een operatie kon ze worden geholpen maar dat kon niet worden bekostigd. Aan de moeder was duidelijk te zien dat ze arm zijn maar Mercy zag er keurig uit. Mirjam en Petra en Regina met Solo besloten elk 50% van de kosten te betalen.

IMG_2763

Ze kan nu weer gewoon lopen en Solo vertelde dat ze regelmatig langs kwam, breed lachend, en haar dankbaarheid tonend. Ze zullen wel gehoord hebben dat “oma en opa” zijn gearriveerd want de tamtam gaat snel rond en zo kwamen moeder en dochter op deze eerste morgen van ons verblijf al langs om te laten zien hoe gelukkig ze nu zijn.