EEN NIEUW GEBIED?

Woensdag zijn een drietal dorpjes bezocht in een gebied in verre omtrek van Adae Boreso, waar de stichting een kliniek en waterpomp heeft.

Solo, Johan en Tiny en George brachten de bezoeken. Ik ben al een paar dagen niet fit en besloot thuis te blijven. George en Prince waren gisterenavond uit Berekum thuisgekomen van kostschool en hebben een paar dagen vrij, George wilde wel graag mee. Het werd een flinke reis: om 10.00 uur vertrokken ze en om ca. 15.00 uur waren ze weer terug.

Solo had het gebied eerder bezochten aanbevolen voor hulp en de bedoeling van Johan was om de eventuele prioriteiten van dit gebied te onderzoeken. Johan maakt een rapport met aanbevelingen om te bespreken in het bestuur.

Het eerste dorpje ligt ergens voorbij de afslag naar Adae Boreso in de richting van Kwabenakuma.

Het tweede dorpje ligt een heel eind voorbij Adae Boreso en ik begreep dat ze geen waterpomp hebben en dat dit eventueel een plaats zou kunnen zijn voor een kliniek.

In dit dorp was er een klein meisje waar de voetjes verdraait aan de beentjes zaten. Het kind had er veel pijn aan. Solo heeft met ze afgesproken dat ze met het kind naar de kliniek in Nsoatre moeten komen. Solo zal dit met de kliniek opnemen en zal de bevindingen na onderzoek opnemen met Nederland. De bevolking laad de achterbak van de auto vol met bananen, sinaasappelen, cassave, maismeel en een levende flinke haan.

In het derde dorpje dat werd bezocht werd zeep bereid. De ballen die u op de foto ziet zijn dus geen meelballen maar zeepballen.

Om vier uur was het tijd voor de dameskrans. De dames kwamen gezellig bij Tiny om thee te drinken.