ASWOENSDAG

Vandaag is het Aswoensdag. De presbyterianen houden deze dag ook. Dus vanmorgen om 9 uur begon er een dienst in de kerk naast ons huis. Ver over 1.000 kinderen waren er in de kerk om de dienst bij te wonen. Het zijn de kinderen die naar de scholen gaan van de presbyterianen op het terrein links van ons eigen terrein. De dienst duurde tot 10.30 uur en er werd veel gezongen maar er was ook een preek voor de kinderen. Vanavond is er de gewonen kerkdienst, die zal wel langer duren.

IMG_0140

De kinderen van onze dagopvang zijn niet naar de kerk. Wij hebben elke woensdagmorgen onze eigen kinderdienst, dus ook deze ochtend.

Tiny en Lucy waren vanmorgen al om 8.30 uur aanwezig bij het ontbijt van de dagopvang. Vanaf het terras, waar ik een goed overzicht heb, zag ik al dat het geordend toeging. Klas voor klas ging naar de eetzaal, nadat ze eerst in de klas bij elkaar waren gekomen. Toen Tiny en Lucy verslag uit kwamen brengen, merkte ik naar Lucy op: je hebt uit de school geklapt gisterenavond, want anders konden de leiders en leidsters niet weten dat ik ontevreden was en dat het moest veranderen. Ze lachte een beetje, maar zo gaat dat hier de tamtam werkt nog steeds. Maar dat is niet erg. Vanmiddag hebben Tiny, Lucy en ik de situatie geëvalueerd en afgesproken hoe we het gaan doen. Om 3 uur heb ik een functioneringsgesprek gehad met Seth, waarbij tevens de nieuwe aanpak is besproken. Om 11 uur morgenochtend zal ik het voltallige personeel uitleg geven en tevens de nieuwe taak van Lucy toelichten.

Tiny was vanochtend voor de koffie al weer druk bezig in het gastenverblijf.

Om 10 uur zaten Nadine en Bertine met Solo in de bus voor Sunyani. Ze hadden goed geslapen en waren uitgerust. Er waren nog 4-5 lege plaatsen, dus de bus vertrok nog niet. In Ghana vertrekt men wanneer de bus vol is. Schematijd kan b.v. 8 am zijn en dan vertrek je pas om 11 uur wanneer de bus vol is. Het zal dus wel vanavond worden voordat ze hier zijn.

Gelukkig viel het allemaal mee en om kwart over zes kwamen de dames met Solo en enkele draagsters het terrein oplopen. Direct maar aan de avondmaaltijd en daarna naar de kinderen en toen….viel het licht uit. Dus dat werd bedden opmaken enz. met een zaklamp.

Het werd heel stil en donker, er kon dus ook geen kerk worden gehouden. Na ruim een uur ging het licht weer aan en kwamen de dames gezellig koffie drinken.