Zaterdag 29 augustus:

29 augustus 1Vandaag een gezellige ontspannen dag samen met Mercy, Martha, Rachael en Hannah. Met de koffie waren Mercy en Rachael klaar met het schoonmaken en kwamen Martha en Hannah en dronken wij koffie en zij chocolademelk, ook Solo kwam langs en dronk chocolademelk mee. Solo en ik namen nog even de laatste zaken door en de laatste reserveringen werden gemaakt voor de groep van 10 personen die in oktober komen uit Nederland. Intussen zaten de meiden gezellig te klosjebreien en maakten armbandjes in allerlei kleuren.

29 augustus 2Iets na twaalven gingen we naar het Eusbett hotel om te lunchen. De meiden wilden Ghanees eten: Mercy en Rachael namen fufu met groundnutsoup en geitenvlees en Martha en Hannah namen banku met okrostuw met geitenvlees. Het zag er allemaal geweldig uit en het waren hele grote porties. Mercy had het vrij snel op, Rachael had er moeite mee maar heeft het opgekregen, maar Martha en Hannah konden het niet op, dus hebben we een schaalvol meegenomen voor het weeshuis.

29 augustus 3Hierna was er voor allemaal nog een flink ijsje. Nadat we popcorn hadden gekocht voor de jongere kinderen en 4 liter ijs reden we om drie uur weer naar Nsoatre.

 

 

29 augustus 4Thuisgekomen riepen we eerst Amanda, Lisa, Sara en huismoeder Mercy voor een zak popcorn en ijs. Nu die genoten ook.

 

 

29 augustus 5De twee jongens Benjamin en Stephen waren spelen en kwamen tegen zessen ook voor hun portie en dat was genieten.

Niemand had er nog trek dus vanavond aten we niet, maar de meiden hebben tot half zeven weer zitten klosjebreien. Ze vinden het geweldig en ook Solo is enthousiast en heeft meer pennen en klosjes gemaakt en loopt nu met een rood, wit en blauwe armband om.

Om half zeven moesten de meiden als een haas aan het werk om de groenten voor de kippensoep voor morgen te snijden. Ze moeten na de avondsluiting nog even verder, want het is heel veel groente voor een pan van 5 liter soep.

Morgen is het weer vroeg ontbijten, want gezien het tijdverschil van 2 uur begint voor ons de kerk in Woerden om 8.00 uur.