WEER NAAR GHANA!

Morgen, donderdag 2 februari, hopen we DV weer naar Ghana te gaan voor een lang bezoek aan Nsoatre.

U kunt ons weer volgen op deze website. Onze schoonzoon heeft de website een nieuw fris gezicht gegeven. Wij hopen u weer regelmatig van informatie te voorzien over het werk van de “Stichting Kinderhulp Ghana”.

Het wordt voor ons deze maal een rustig verblijf. Zoals eerder meegedeeld heeft onze oudste zoon Johan mijn taak over genomen.

Na een heftige periode waarin ik veel ziek was, geplaagd door bacteriële ontstekingen met soms hoge koorts, waarvoor we nog steeds antibiotica in moeten nemen, en ook flink wat hebben meegekregen voor de komende periode,  zijn we dankbaar toch af te kunnen reizen.

In Nsoatre was het de afgelopen periode er één van verdriet en vreugde:

Zorg en verdriet om de 6-jarige Grace Abena Saa, met spoed is ze maandag 19 december samen met onze lokale directeur Solo met de ambulance naar het ziekenhuis in Kumasi overgebracht. Een periode van veel gebed en zorg brak aan. Op dinsdagochtend 24 januari om 1.00 uur is Grace overleden.

Vreugde was en is er omdat Juliet onze manager van het “Kindertehuis” op donderdag 26 januari het leven schonk aan een gezonde zoon. Zie foto.

Vanuit Ghana hopen wij u later uitvoeriger te berichten over het verdriet en de vreugde.

Tiny en ik hopen ons eerst te concentreren op de muurschilderingen en de inrichting van de nieuwe eetzaal en het nieuwe lokaal voor de  jongste kinderen. We hopen dit voor het bezoek van Johan op 25 februari te kunnen afronden.

Daarna is het de bedoeling dat Tiny en ik proberen om kinderen met een handicap te bezoeken en de verzorgsters van deze kinderen zover te krijgen dat ze het kind naar de dagopvang voor kinderen met een handicap van de stichting laten gaan, waar ze verzorgd worden en maaltijden krijgen. Dit zal niet mee vallen want men schaamt zich voor deze kinderen. In elk geval hopen we dat er door de opvang die we in 2015 hebben gestart al een uitstraling heeft plaats gevonden van de mogelijkheid van opvang zodat deze kinderen niet meer na de geboorte worden vermoord.