WASDAG!

Zaterdag 18 oktober 2014

Terwijl Lucy het ontbijt klaar maakt begin ik maar vast aan mijn volgende stukje. Gisterenavond is Tiny alleen naar de avondsluiting geweest, ik was te moe en had de airco aangezet en zat rustig in ons huis.

Tiny was al vroeg naar de kinderen gegaan om fotoboekjes te geven voor enkelen, ’s middags had ik George en Benson al gegeven wat we meegekregen hadden voor ze. De kinderen waren heel blij met hetgeen ze hebben gekregen.

Voor de meiden waren er ook nog gehaakte mutsen die Marieke de dochter van mijn zus Dinie voor ze heeft gehaakt.

10 IMG_2774

Na de avondsluiting hebben we met Solo een aantal zaken doorgenomen onder het genot van een kopje Chai thee.

Woensdag en zaterdag zijn de wasdagen van het weeshuis.

Tiny is druk, alle handdoeken lakens slopen enz. worden gewassen want na zo’n lange tijd hier niet geweest te zijn is het lekker fris om ze eerst te wassen. Er is nu in het weeshuis een wasmachine waar veel in gaat. Tiny vindt het een hele fijne wasmachine het is een bovenlader met een centrifuge. Erg handig zo zag onze eerste wasmachine er ook uit, maar dat is bijna 50-jaar geleden. De dekens hangen ook te luchten. Het is vanmorgen bewolkt en er waait een fris windje, kortom het is heel aangenaam. Maar om 10 uur schijnt de zon alweer volop en wordt het alweer warm.

10 IMG_2777

Nadat ik gisterenavond met Solo een functioneringsgesprek had, was vandaag de staf van het weeshuis aan de beurt. We concluderen dat we nu het ideale team hebben. De kinderen zijn allemaal heel gehecht aan het team en ook onderling is de verstandhouding zeer goed. Solo had mij al verteld dat we een geweldige staf hebben in het weeshuis die met heel hun hart zich inzetten voor de kinderen.

De meiden en Benjamin zijn druk bezig met de loombandjes waarvan we een grote hoeveelheid hebben meegenomen. Ze mogen vandaag allemaal een armband en een ketting maken.