REGINA!

Maandag 10 november 2014

Vanmorgen gebeld naar het huis van de dominee, maar helaas hij kwam vandaag pas terug uit Accra. Dus weer een dag later, ik ben nu al weken bezig om een gesprek met hem te hebben over de Senior High School en de voorwaarden voor toelating. Maar zo gaat het hier nu eenmaal. Vanmorgen tegen twaalf even naar het “School Feeding Program” gaan kijken, blijkt dat ze al om elf uur de maaltijd krijgen. Dus morgen beter.

36 IMG_3459

Vanmiddag zijn Tiny en ik met Solo naar Regina geweest. De baby zal dus niet worden geboren terwijl wij er zijn. Eerst Christian van de dagopvang opgehaald. Het ziet er keurig uit maar Solo vertelde dat de twee speeltoestellen die er staan niet mogen worden gebruikt. Wanneer je komt, moet je bij de poort op een bankje gaan zitten en dan haalt een van de dames je kind op. Dus hoe het er binnen uitziet weten we niet. De kinderen komen verder ook niet buiten maar zitten de hele tijd in de klas. ’s Morgens worden ze met een bus opgehaald en in de middag weer thuisgebracht. De kosten zijn GHȼ 360/periode dus GHȼ 1.080/ jaar ofwel € 270/jaar.

36 IMG_3456

Regina die onderwijzeres is op een Rooms-katholieke Senior High voor meisjes, zou in Nsoatre blijven wonen en het reisgeld van Nsoatre naar Sunyani v.v. zou worden betaald. De school is hierop teruggekomen en heeft huisvesting aangeboden aan de buitenkant van Sunyani in de richting van Kumasi. Rondom haar onderkomen staan diverse woningen waar onderwijs personeel van haar school woont. Ze worden met een bus gehaald en gebracht.

Regina heeft een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Het is een goed onderkomen vinden wij.

De baby zal volgende week wel via een keizersnede geboren worden.

We hadden gehoopt dat Gideon een beetje bijtijds zou vertrekken, helaas die hoop is ijdel. De auto had hij mee naar huis gekregen en gisteren waren de boeken die hij mee zou nemen al geladen en zijn manager vertelde dat hij uiterlijk om 8.00uur zou vertrekken. Om 6.00uur is ook Gideon present en kunnen we van de heerlijke rijst met kip gaan genieten die Lucy heeft klaargemaakt. Gideon verteld dat het later is geworden omdat hij in Kumasi een bevestiging voor de reserveringen van de conferentie DRTS 2015 op moest halen. Nu die brief was natuurlijk niet gemaakt en dus moet hij er later nog een maal voor naar Kumasi rijden. Er moest eerst nog over de prijzen worden gesproken in het bestuur vertelden ze hem want die zouden omhoog gaan. Ik moest een beetje lachen want ze hebben natuurlijk een blanke gezien tijdens het eerste bezoek dat begin oktober door de afvaardiging uit Nederland is gebracht en ruiken nu geld.

Gideon en Solo zijn vanavond nog een tijd bij ons gebleven, terwijl we chocolademelk dronken, om bij te praten.