Onze laatste dag in Nsoatre

Onze laatste dag bij de kinderen is aangebroken.
Maria, Christine en Marthe zijn al bijtijds bezig om alles in gereedheid te brengen voor de middag sessie. Deze middag is er nog kleding voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Alles wordt gesorteerd uitgelegd op de tafels, en de stoelen worden weer buiten klaargezet. Opnieuw valt het ons op dat er zoveel goede kleding en ook nieuwe is. In Ghana draagt iedereen 2de handskleding maar Solo merkt op dat die kleding van veel mindere kwaliteit is.

Om 11.00 uur gaan Tiny en Maria naar Sunyani om zich  te laten masseren. Voor GH¢ 40, ongeveer  €18,  krijg je een uur lang een hele goede massage in het Eusbett hotel. De dames wilden graag morgen fit aan de reis beginnen. Omdat de massage goed beviel namen ze beiden ook nog maar een pedicure behandeling van elk een uur.

Ik ga nog een poosje bij de kinderen kijken en  Christine en Marthe fietsen naar de kliniek om te kijken of er nog kleine kinderen zijn.

Daarna gaan wij alvast lunchen in afwachting van de terugkomst van Tiny en Maria en de komst van de eerste gegadigden voor kleding.

Om half drie wordt begonnen met de kleding uit te geven aan kinderen. Kort na het begin komen ook Tiny en Maria terug, gelukkig maar want het loopt storm. We hadden Solo gevraagd om niet te veel ruchtbaarheid te geven aan het uitgeven van kleding want we willen ook nog dozen met kleding bewaren voor de dorpjes. Nu dat hebben we geweten, volgens Solo was er geen ruchtbaarheid aan gegeven, zoals ook gisteren dat niet het
geval zou zijn geweest, het gevolg was dat er honderden kinderen en volwassenen kwamen deze middag.

Uiteindelijk wordt het een kompleet gekkenhuis en moeten we de poort sluiten. Aan 287 kinderen wordt kleding gegeven en daarnaast nog aan enkele zwangere vrouwen.

Ondanks de vele kleding die is uitgedeeld, zijn er nog vele dozen over om later in de dorpjes uit te delen.

Buiten de poort is het een chaos, veel vrouwen komen ook om te proberen om iets te bemachtigen. Lucy vraagt of ze met een doos grote maten dameskleding naar de poort mag gaan, nu dat is prima, maar het maakt alleen de chaos maar groter.

Ondanks dat er geen ruchtbaarheid aan is gegeven is de tamtam kennelijk rondgegaan.