Kinderen! Kinderen! Kinderen!

Ja, kinderen en nog meer kinderen, deze vrijdag stond in het teken van de kinderen.

’s Morgens om 09.00 uur eerst een bezoek aan de ‘Junior High’. Alle jongens en meisjes krijgen een balpen en het onderwijzend personeel een poloshirt.

Vervolgens naar onze ‘Daycare’ klas 1 en 2. Aan de kinderen van de dagopvang worden cadeautjes gebracht die de kinderen van de ‘Fiskebekk Barnehage’ de dagopvang in Ålgård, Noorwegen, hadden gegeven. De kleintjes in klas 1 krijgen knuffels en de twee 2de klassen krijgen speelgoed.

Na de koffie op naar de twee 3de klassen van de dagopvang want die krijgen potloden, kleurpotloden en kleurboeken.

 

 

Na de ochtendpauze van de ‘Primary Schools’ krijgen de vier basisscholen, op de grote compound van de Presbyterianen, een bezoek.


We kunnen precies alle schoolkinderen een balpen geven en dan zijn er maar een paar over, en dat terwijl we twee tassen vol hadden. We hebben niet geteld maar het zullen er niet veel minder zijn geweest dan 1500. Al het onderwijzend personeel kreeg een poloshirt. Het was een hele happening.

Terwijl we zo rondliepen zagen we enkele moeders met een baby’tje of een klein kindje. Maria, Christine en Marthe moesten de
kleintjes natuurlijk even knuffelen. De moeders werden daarop uitgenodigd om naar ons huis te komen voor kleertjes voor de kinderen. Nu, dat liet niet lang op zich wachten, we waren nog maar goed en wel terug of daar kwamen ze al. We hebben nog heel veel voor kleine kinderen, dus we konden flink uitdelen.

 

 

Die middag kwamen de meisjes uit het weeshuis bij ons. Christine en Marthe zijn gezellig met de meisjes gaan knutselen.

Morgen is het alweer de derde en laatste zaterdag in Nsoatre, want volgende week zaterdag hopen we af te reizen naar de kust voor een korte strandvakantie. Aan onze hulp Lucy hebben we gevraagd om niet om acht  uur maar om negen uur te komen zodat we wat langer kunnen slapen. Ik hoop niet dat we vroeg gewekt worden door de muziek, want zaterdag is de dag van de begrafenissen, en een begrafenis in Ghana is een geweldige happening met uren lang keiharde muziek die niet om aan te horen is, Aangezien er bij ons
onderkomen veel open terrein is worden daar nogal eens de feesttenten opgesteld voor zo’n begrafenis.