EEN LANGE REISDAG WACHT ONS

IMG_0008Dinsdag 5 februari 2013

Onze reis gaat beginnen. Om 11.00 naar het vliegveld en dan, wanneer het toestel op tijd vertrekt, om 14.05 vliegen. Onze beneden buurman dhr. Visser brengt ons weg. Het is onze bedoeling om op het vliegveld te lunchen.

We hopen te landen om 19.55 Ghanese tijd, het is dan 20.55 in Nederland. De vliegtijd is dus 6.50 uur. We hopen dat we tussen 21.00 en 21.30 het vliegveld uit kunnen lopen en Gideon te ontmoeten. We moeten dan nog 2 – 3 uur rijden naar Anomabo Beach, dus dat wordt laat naar bed.

Tiny is druk geweest met de KLM om aangepast eten te krijgen. Geen tarwe, maïs of champignons, nu dat gaat dus niet. Geen haring is geen probleem want dat serveren ze toch niet. Je kunt alleen standaard dieet maaltijden bestellen. Dus nu wordt een koosjere maaltijd geprobeerd. Als christenen voelen we ons daar toch een beetje mee verwant, we wachten wel af.

Ik hoop dat ik de lijn van het afvallen een beetje kan vasthouden. Ik zal het zonder mijn dagelijkse wandeling van een uur rondom de plas moeten doen. Ook de hometrainer kan niet mee, maar misschien kan ik er in Ghana wel een kopen. Ik heb er wel een fiets, maar fietsen buiten het dorp valt niet mee. Heuvel af gaat nog wel, al is het zand, maar heuvel op lukt niet. Gisteren was het prachtig weer en heb ik een paar foto’s gemaakt met mijn nieuwe toestelletje met GPS. Ik plaats een foto bij dit stukje. We wonen in het appartement onder de rode pijl, je ziet de vlaggenmast.